Kumho Ecsta HS52 a PS71 zazářily v nejnovějších evropských testech letních pneumatik

Jedna z nejnovějších vysoce výkonných pneumatik Kumho Tire, Ecsta HS52, získala v nedávném testu letních pneumatik německé automobilové asociace ADAC hodnocení „dobrá“. Pneumatika HS52 porazila 42 konkurenčních výrobků o rozměru 205/55R16 V a celkově se umístila na osmém místě z 50.

ADAC vytvořil pro letošní rok novou strukturu bodování, kde 30 % možných bodů v rámci celkového součtu bere v potaz ekologickou vyváženost (opotřebení pneumatik, účinnost, hlučnost a udržitelnost) a 70 % v souvisí s bezpečností jízdy (výkon na suché vozovce, výkon na mokré vozovce).

Pneumatika HS52 s inovativní běhounovou směsí s vysokou přilnavostí, asymetrickým dezénem a 3D propojenými lamelami nabízí ve srovnání se svým oceněným předchůdcem HS51 vynikající brzdění na mokrém i suchém povrchu, lepší přilnavost na mokru a vyšší kilometrový výkon.

Ve druhém, neméně důležitém testu, který provedl časopis Auto Bild, se pneumatika Ecsta PS71 společnosti Kumho umístila na společném pátém místě z 20 finalistů v testu letních výrobků o rozměru 225/45R18, v němž rovněž získala prestižní hodnocení „dobrá“.

Testující ji ocenili za vyvážený potenciál vysokého výkonu, dobré jízdní vlastnosti a krátkou brzdnou dráhu na suchu i mokru.

Pneumatika PS71 s asymetrickým dezénem byla jedním z prvních významných produktů vyvinutých ve výzkumném a vývojovém středisku společnosti v jihokorejském Jonginu nedaleko Soulu a byla navržena s ohledem na vynikající stabilitu ve vysokých rychlostech a dobré vlastnosti za mokra.

Vedoucí oddělení výzkumu a vývoje společnosti Kumho Tire, Mansik Cho, ke krásným výsledkům uvedl: „Jsme hrdí na to, že jsme v obou těchto testech dosáhli lepších výsledků než naši korejští kolegové (Nexen, Hankook). Dosažení dvou umístění v první desítce v po sobě jdoucích testech tak vysokého kalibru je důkazem konkurenceschopnosti našich výrobků na domácím i světovém trhu.“ Což lze jen potvrdit.

 
Images by KUMHO TIRE