Výrobcem roku je GOODYEAR! Auto Bild ocenil jeho vítězné letní pneu

Prestižní německý magazím s mnohaletou tradicí a tester pneumatik Auto Bild udělil společnosti Goodyear ocenění „Nejlepší výrobce letních pnru za rok 2023“. Úspšch je o to větší, že přichází podruhé za sebou.

Testující oceňovali hlavně konzistentní výkonnost řady prémiových letních pneumatik Goodyear v průběhu hned několika důkladných testů některých nejoblíbenějších značek na trhu.

Časopis uděluje toto prestižní ocenění výrobci letních pneumatik, který dosáhl nejlepšího celkového výsledku celé testovací sezóny.

Testeři časopisu to zdůvpdnili takto: „Prémiový výrobce Goodyear se třikrát umístil na vrcholu žebříčku s příkladnými výsledky. Aktuální modely pneumatik Eagle F1 Asymmetric 6 a EfficientGrip 2 SUV poskytují přesvědčivé dynamické vlastnosti a udržitelnost do budoucna.“

Eagle F1 Asymmetric 6 je nejnovější ultra výkonná (UHP) pneumatika společnosti Goodyear určená pro širokou škálu automobilů, včetně nejnovějších elektromobilů a SUV. Během nedávného testu popsal časopis Auto Bild tuto pneumatiku jako „příkladně výkonnou na mokrých i suchých svazích s vynikajícím kilometrovým výkonem“. Pneumatika se umístila na prvním místě z 50 dalších letních pneumatik a zároveň byla za svou účinnost označena jako „Eco-Master“. Vítěz testu Goodyear byl jedinou pneumatikou v testu, která získala pouze pozitivní hodnocení.

Pneumatika se umístila na stupních vítězů také v testu sportovních vozů časopisu Auto Bild , který ji ocenil za sportovní jízdní vlastnosti „s dobrou zpětnou vazbou, dobře vyváženou, s dobrými bezpečnostními rezervami v případě aquaplaningu, krátkou brzdnou dráhou na mokru i suchu, tichým provozem při průjezdu a úsporným valivým odporem“.

Pneumatika Goodyear EfficientGrip 2 SUV si mezitím v testu časopisu Auto Bild allrad vysloužila „příkladné“ hodnocení. Testeři se vyjádřili, že pneumatika má „dobře vyvážené, bezpečné jízdní vlastnosti, dobrou rezervu pro aquaplaning, krátkou brzdnou dráhu na mokru, dobrou schopnost jízdy v terénu a slušný komfort“.

Laurent Colantonio, regionální technologický ředitel Goodyearu pro region EMEA byl potěšen: „Jsme velmi rádi, že jsme byli již podruhé za sebou vyhlášeni výrobcem letních pneumatik časopisu Auto Bild. Toto ocenění je uznáním neustálé snahy o lepší výkon, kterou promítáme do každého vývoje nových výrobků Goodyear. Metodika testování časopisu Auto Bild patří k nejdůkladnějším v oboru, a to jak z hlediska výkonnostních kritérií, tak z hlediska počtu porovnávaných pneumatik. Naše současná řada pneumatik představuje vynikající úroveň technické dokonalosti a toto ocenění podtrhuje schopnost našeho týmu vyvíjet a vyrábět pneumatiky, které optimalizují výkon vozidla za všech letních jízdních podmínek.“

O kvalitě letních Goodyearek svědčí i řada vítezství v mnoha dalších testech.

 

 

Images by The Goodyear Tire & Rubber Company