Kumho Ecsta PS71 SUV předčí svého předchůdce Crugen HP91 o parník

Vzestup a rozvoj vozů SUV je v posledních letech dominantním rysem evropského automobilového trhu, což má nevyhnutelně zásadní vliv na související sortiment pneumatik, což potvrzuje i nedávná modernizace řady SUV/4×4 společnosti Kumho.

Ecsta PS71 SUV

Nový vlajkový produkt společnosti Kumho pro vozy SUV byl vyvinut speciálně pro výkonné modely SUV, které nabízejí například značky Land Rover, BMW a Audi.

Její dezén je úzce spjat s dezénem velmi oceňované vysoce výkonné pneumatiky Ecsta PS71 pro osobní vozy a je vybaven vysoce disperzním mikrosilikou (HDMS) a pátou generací rozpustného styren-butadienového kaučuku (S-SBR), které byly tak efektivně použity u běhounové směsi pneumatiky pro osobní vozy. Nový dezén, který postupně navazuje na současný hlavní produkt společnosti Kumho pro silniční vozidla 4×4, Crugen HP91. Ten se stává výběhovým modelem, ale stále představuje kvalitu za postupně klesající cenu.

Ovladatelnost dezénu na suché i mokré vozovce a z toho vyplývající sportovní a přesné řízení si pochvalují jak spotřebitelé, tak profesionální testeři.

Pneumatika AT52, která měla premiéru na veletrhu The Tire Cologne 2022, byla navržena speciálně pro vozy SUV a pick-upy. Jedná se o první významnou evropskou terénní nabídku společnosti Kumho za několik let a je vybavena certifikací 3PMSF.

Mezi pozoruhodné vlastnosti pneumatiky AT52 patří víceúhelníkové lamely a klikaté drážky pro celoroční trakci a trakci na sněhu, robustní ramenní bloky s hranami ve stylu pilových zubů pro jízdu v terénu, robustní bočnice pro větší ochranu před průrazy a směs odolná proti proříznutí a odštípnutí, která je vytvarována do symetrického dezénu, aby odolávala nepravidelnému opotřebení.

 

Prvních 16 rozměrů je nyní v prodeji a jsou k dispozici v rychlostních třídách R, S a T. Postupem času se plánuje rozšíření sortimentu na celkem více než 50 rozměrů pro kola o průměru od 15 do 20 palců.

Pro SUV lze ještě doporučit další pneu z řady Kumho pro SUV: Crugen HP71, Road Venture MT51 a Road Venture AT61,

 

Images by Kumho Tire