Výkonná a přesto EKO v dosud nejvyšší míře – Conti UltraContact NXT

Společnost Continental představila pneumatiku s doposud nejvyšším poměrem udržitelných materiálů, kvality a výkonu.

Pneu nese název UltraContact NXT. Díky až 65 procentům obnovitelných, recyklovaných a hmotnostně vyvážených certifikovaných materiálů kombinuje vysoký podíl udržitelných materiálů s maximální bezpečností a výkonem. Všech 19 dostupných rozměrů ponese nejvyšší možné hodnocení „A“ na EU štítku v oblasti valivého odporu, brzdění za mokra a vnějšího hluku.

Kromě toho společnost Continental používá v pneumatice UltraContact NXT recyklovanou ocel. Již představená inovativní technologie ContiRe.Tex byla použita i pro pneumatiky UltraContact NXT. Díky ní se recyklací PET lahví, které by jinak skončily ve spalovnách nebo na skládkách, vytvářejí vysoce výkonná polyesterová vlákna používaná ke zpevnění kostry pneumatiky.

Díky technologii ContiRe.Tex vyvinula společnost Continental energeticky účinnější a ekologičtější alternativu, která umožňuje recyklovat devět až patnáct plastových lahví pro každou pneumatiku v závislosti na velikosti pneumatiky. Dále v pneu najdeme pryskyřice na bázi zbytkových materiálů z papírenského a dřevařského průmyslu a silikát z popela rýžových slupek.

UltraContact NXT je rozšířením úspěšné řady UltraContact, kterou společnost Continental uvedla na trh v roce 2022. Devatenáct rozměrů nahradí stávající příslušné rozměry pneumatik UltraContact. Společnost Continental bude pneumatiky UltraContact NXT postupně uvádět na evropský trh.

Pneumatika UltraContact NXT byla navržena pro elektrické i spalovací motory a nabízí nejvyšší štítkovou účinnost a optimální kilometrový výkon. Dosud nejudržitelnější sériová pneumatika Continentals proto nese logo EV Compatible a bude k dispozici pro různá populární vozidla, jako jsou Kia Niro, VW ID.3, Mercedes-Benz EQA, Tesla Model 3, Audi Q4 E-TRON, Škoda Octavia, VW Golf 8, Audi A3 a mnoho dalších.

Pneumatika UltraContact NXT bude prodejcům pneumatik v Evropě k dispozici od července letošního roku.

Images by Continental AG