Laufenn, cenově dostupné pneu spadající pod Hankook, přináší oblíbené celoročky pro evropská osobní auta a menší SUV

Značka Laufenn patřící pod výrobce pneumatik Hankook přichází s novou celoročkou G FIT 4S pro osobních automobily a menší až středně velká SUV.

Pneu pod značkou Laufenn byly uvedeny na trh v roce 2015. Se svou druhou značkou Laufenn nabízí Hankook Tire spotřebitelům řadu moderních pneumatik pro automobily a SUV, které jsou přizpůsobeny různým životním stylům a nabízejí atraktivní poměr ceny a výkonu. Jejich nejnovější model G FIT 4S bude nejdříve distribuován na evropském trhu v populárních velikostech od 13 do 18 palců.

Laufenn G FIT 4S se vyznačuje především rozšiřujícími se drážkami a vysoce přilnavou směsí oxidu křemičitého, které zajišťuje stabilní jízdu v různých teplotních podmínkách, které se v Evropě pravidelně vyskytují. Nová Laufenn G FIT 4S byla vyvinuta pro řidiče, kteří pro které je důležitá cena a hledají bezpečnou jízdu během všech ročních období v městských oblastech a nížinách, aby se z různých důvodů vyhnuli výměně pneumatik dvakrát ročně.

„Naše značka Laufenn hodlá dále rozvíjet a své produktové portfolio pečlivě rozšiřujeme, kde vzniká potřeba a poptávka trhu,“ vysvětluje Sanghoon Lee, prezident společnosti Hankook Tire Europe. „Zařazení nového celosezónního modelu Laufenn pro osobní automobily a SUV je výsledkem rostoucí popularity tohoto segmentu, zejména ve střední a západní Evropě.“

Použití silikonu s vysokou přilnavostí a zlepšovacích přísad ve směsi běhounu zcela nové Laufenn G Fit 4S v kombinaci s pokročilou mixovací technologií Hankook poskytuje spolehlivou úroveň přilnavosti po celý rok, zejména na mokrých nebo rozbředlých vozovkách. Design dezénu ve tvaru písmene V zahrnuje široké aqua-drážky, které se zvětšují směrem k bočnici. Výsledkem je urychlení rozptylu vody a rozbředlého sněhu, čímž se minimalizuje riziko prokluzování při jízdě vodou nebo rozbředlým sněhem.

Široké ocelové pásy pod běhounem a splétaný ramenní pás umožní Laufennu G Fit 4S stabilní jízdu a dobré manipulační vlastnosti, zejména za sucha. Jednolitý profil pláště zlepšuje ovladatelnost a opotřebení běhounu a pomáhá maximalizovat kontaktní plochu pneumatiky se silnicí i při vyšších rychlostech. Vysokopevnostní jádro patky pak zajišťuje lepší ovladatelnost a odezvu řízení.

Drážky byly uspořádány v různých úhlech, aby maximalizovaly ovladatelnost za všech podmínek, včetně různých úhlů řízení. Lineární 3D lamely ve středu běhounu pneumatiky zvyšují výkonnost, zejména za sněhu, aniž by byla obětována stabilita bloku pro dobrý výkon na suché vozovce. 2D zvlněné lamely v oblasti bočnic podporují trakci a brzdění sněhu a jsou schopny se také pořádně zakousnout při prudkých zatáčkách na suchu.

Nová Laufenn G FIT 4S je certifikována značkou 3PMSF (3 Peak Mountain Snowflake) pro certifikované celoroční pneumatiky na evropských silnicích. Pneu budou nejprve k prodeji v Evropě ve velikostech od 13 do 18 palců, v šířkách běhounu od 155 do 235 mm a s poměrem stran od řad 80 do 40, hlavně jako verze pro extra zatížení v indexech rychlosti od T do Y.


Images by Hankook Tire & Technology Co.,Ltd