Motocyklová Dunlop Trailmax Raid je napůl terénní a napůl na cesty

Oblíbený výrobce motocyklových pneu Dunlop představil svůj nový trailový plášť Trailmax Raid 50/50. Novinka je určena z 50 % pro jízdu na silnici a z 50 % pro jízdu v terénu a představuje nejnovější přírůstek do silného zastoupení značky v segmentu adventure a trail.

Pneumatika Trailmax Raid, vyvinutá jako pneumatika 50/50, kombinuje odborné znalosti a technologie z rozsáhlé řady pneumatik Dunlop pro dobrodružnou a cestovní jízdu s technologiemi ze sektoru off-road. Je vhodná pro širokou škálu motocyklů od středně velkých sportovních dualů až po velké adventure motocykly a nabízí terénní schopnosti a předvídatelnost ve spojení s vynikajícími schopnostmi za mokra a výkonem při cestování na dlouhé vzdálenosti. Jde tedy o ideálního křížence.

Nová pneumatika je určena do trailové řady Dunlop vedle pneumatiky Trailmax Meridian, která se od svého uvedení na trh před třemi lety stala velmi oblíbenou pneumatikou pro adventure touring. Hlavní rozdíl mezi nimi je, že Trailmax Meridian nabízí terénní schopnosti spíše pro příležitostné použití v terénu, zatímco Trailmax Raid je navržen speciálně pro jezdce, kteří vyžadují pravidelnější terénní výkon.

Druhým zástupcem trailové řady Dunlopu je Meridian, který se liší větším zaměřením na cesty a menším na terén

Design pneumatiky Trailmax Raid byl inspirován pneumatikou Dunlop D908 RR, která je určena výhradně pro rallye a vyznačuje se výraznými bloky na běhounu, které jsou nyní klíčovou součástí profilu pneumatiky Trailmax Raid.

Luca Davide Andreoni, marketingový manažer Dunlop Motorcycle Europe to tradičně popsal: „Jsme nadšeni, že můžeme uvést na trh pneumatiku Trailmax Raid, která dále posiluje naši nabídku trailových pneumatik. Spojením našich zkušeností a technologií ze segmentů off-road, adventure touring a sports touring jsme vytvořili skutečnou pneumatiku 50/50, která překonává širokou škálu motocyklů v rozmanitých podmínkách.

„Trailmax Raid navíc poskytuje jezdcům obzvláště jistý výkon na mokré vozovce, čímž odemyká ještě větší všestrannost, než by mohli očekávat od pneumatiky, která zároveň poskytuje vynikající brzdění a trakci v terénu.“

Pneumatika Trailmax Raid bude k dispozici ve třech předních rozměrech pro 19 a 21palcová kola a v šesti zadních rozměrech pro 17 a 18palcová kola. První rozměry budou k dispozici od 1. března, zbývající budou uvedeny na trh během druhého čtvrtletí roku 2023.

 

Images by Dunlop – Goodyear Tyres UK Limited, ADV Pulse