Nová Apollo Vredestein Quatrac Pro+ je perfektní volbou pro větší auta a SUV

Výrobce dostupných pneumatik Apollo Tyres zveřejnil podrobnosti o zcela nové celoroční pneumatice Vredestein Quatrac Pro+, určené pro vysoce výkonné automobily a SUV. Může se pochlubit skvělými daty především v oblasti přilnavosti, odolnosti a účinnosti.

Nová pneumatika Quatrac Pro+ poskytuje ve své třídě nejlepší přilnavost na mokré vozovce a ve srovnání s oblíbenou pneumatikou Quatrac Pro má o 5 % lepší přilnavost na sněhu a o 5 % nižší valivý odpor, což zvyšuje úsporu paliva. Za své celoroční výkonnostní schopnosti vděčí pneumatika pokročilé konstrukci běhounu a nové sofistikované směsi složek směsi.

Širší podélné drážky usnadňují rychlý odvod vody, zatímco lamely napříč středem běhounu zlepšují rozptyl vody a působí proti aquaplaningu. Pokročilá směs obsahuje polymery nové generace a vysoký podíl siliky a pryskyřice, které zlepšují trakci na mokrém povrchu a maximalizují odezvu řízení a stabilitu na sněhu a břečce.

Nová pneumatika je vybavena robustními vnějšími ramenními bloky, které zajišťují větší stabilitu při zatáčení a zároveň mají přirozenou úroveň flexibility, která umožňuje podélnou deformaci bloků běhounu za velmi chladných podmínek, čímž se maximalizuje přilnavost na sněhu. Pneumatika nese na bočnici symbol „Three Peak Mountain Snowflake“, který potvrzuje její výkonnost za každého počasí a její zdatnost v zimních podmínkách.

Oproti modelu Quatrac Pro byl podíl udržitelných materiálů použitých v pneumatice zvýšen o 1,5 %, což je v souladu s dlouhodobými ekologickými cíli společnosti Apollo Tyres.

„Pneumatika Quatrac Pro+ je výsledkem 30 let inovací na konkurenčním evropském trhu celoročních pneumatik,“ říká Yves Pouliquen, vedoucí prodeje a marketingu skupiny Apollo Tyres. „Naše nejnovější nabídka představuje nové směsi a konstrukční prvky, které posouvají hru v tomto segmentu dál. Je nesmírně obtížné udržet si v jakémkoli odvětví takovou úroveň vedení, ale náš tým výzkumu a vývoje sídlící v Nizozemsku zlepšil výkon a zároveň nabídl působivou škálu velikostních variant, včetně těch pro některé z vůbec největších dostupných ráfků.“

Nová pneumatika se začne prodávat v Evropě od srpna 2023 a postupně bude k dispozici ve 108 rozměrech pro 17 až 22palcové disky. Je tedy nabízena ve stejné škále rozměrů jako oblíbená pneumatika Vredestein Quatrac Pro, která stále zůstává v prodeji.

 

Images by Apollo Tyres B.V.