Terén i asfalt. Bridgestone Dueler All-Terrain A/T002 pro 4×4 zvládá oboje hravě

Bridgestone uvedl zajímavou pneumatiku Dueler All-Terrain A/T002, prémiovou terénní pneumatiku, která řidičům vozidel 4×4 poskytuje plnou kontrolu v jakémkoliv terénu.

Pneumatika Bridgestone Dueler All-Terrain A/T002 je navržena tak, aby řidičům umožnila zvládnout výzvy v terénu a zároveň jim umožnila bezpečnou jízdu na cestách po silnici.

Mezi její hlavní výhody patří:

  • Agresivní konstrukce pneumatiky pro lepší přizpůsobení a reakce na různé typy terénu. Inovativní šestihranný tvar bloků a architektura dezénu zajišťují vynikající trakci a vyváženost brzdění na různých površích, stejně jako schopnost zabrat blátě a sněhu a zároveň mají schopnost udržet pneumatiku čistou, když se vrátí na asfalt.
  • Vynikající přilnavost na mokru i suchu pro dokonalou kontrolu při rovných i zatáčkovitých manévrech. Díky směsi s vysokým obsahem siliky poskytuje pneumatika Bridgestone Dueler All-Terrain A/T002 vynikající přilnavost na mokrém povrchu. Pneumatika je rovněž certifikována s označením 3PMSF a M+S, takže je plně připravena na zimní podmínky a splňuje požadavky legislativy pro zimní pneumatiky.
  • Zlepšení kilometrového výkonu o 40 % ve srovnání s předchozím modelem, což je umožněno maximalizovanou šířkou stopy, optimalizovanou kontaktní plochou a zvýšenou hloubkou vzorku.

„Podle našeho rozsáhlého průzkumu trhu hledají řidiči vozidel 4×4 svobodu a dobrodružství a zároveň hledají bezpečnost a jistotu bez ohledu na počasí nebo terén. S novou pneumatikou Bridgestone Dueler All-Terrain A/T002 máme možnost všem řidičům vozidel 4×4 nabídnout jistotu a kontrolu, kterou potřebují k tomu, aby mohli naplno využít potenciál svých vozidel při zvládání terénních i silničních podmínek. A to nezávisle na tom, zda se vydají za dobrodružstvím, nebo jen využívají své vozidlo ke každodenní práci,“ řekl Emilio Tiberio, technický a provozní ředitel společnosti Bridgestone EMIA.

Nová pneumatika Bridgestone Dueler All-Terrain A/T002, vyvinutá a vyráběná v Evropě, je k dispozici ve 43 rozměrech od 15 do 19 palců. Terénní pneumatika byla navržena a testována v evropském výzkumném a vývojovém centru společnosti Bridgestone s využitím technologie virtuálního vývoje pneumatik.

Bridgestone při vytváření pneumatiky Dueler All-Terrain A/T002 využil zkušenosti získané při vývoji pneumatiky určené speciálně pro Lamborghini Huracán Sterrato. Jako exkluzivní partner tohoto supersportovního vozu vyvinula společnost Bridgestone na zakázku světově první pneumatiku pro supersportovní vozy s technologií run-flat, která zlepšuje terénní schopnosti vozu Huracán Sterrato a zároveň maximalizuje zážitek z jízdy na asfaltu.

 

 

Images by Bridgestone Corporation