Nová Dunlop Sportmax Q-Lite kombinuje výkon s vysokou kilometrovou životností

Společnost Dunlop uvedla na trh svou nejnovější motocyklovou sportovní cestovní pneumatiku Sportmax Q-Lite, která kombinuje výkon ve stylu hypersportu s vysokou kilometrovou životností a lepší ovladatelností.

Díky této kombinaci je pneumatika Sportmax Q-Lite vhodná pro každodenní jízdu na lehčích motocyklech, například v kategoriích 125 cm3 a 250 cm3.

Pneumatika tedy přináší hypersportovní design a výkon do sektoru lehkých motocyklů. Nové prvky v profilu s jednotným poloměrem pneumatiky Sportmax Q-Lite poskytují jezdci pocit jistoty při jakékoli rychlosti nebo úhlu náklonu. Tato vlastnost má zásadní význam pro to, aby pneu jezdci poskytla konzistentní úroveň jistoty, ať už jedou ve městě, nebo se pohybují po klikatých silnicích.

Sportmax Q-Lite nahrazuje model TT900 GP a ve srovnání se svým předchůdcem nabízí o 60 % vyšší kilometrový výkon. Má také výrazné zlepšenou celkovou přilnavosti ovladatelnosti díky průlomovým poznatkům v konstrukci běhounu, které umožňují optimalizovat styčnou plochu i při vysokém zatížení.

Společnost Dunlop vyvinula pro pneumatiku Sportmax Q-Lite speciální směs. Obsahuje plně karbonovou směs s nejmodernějšími přilnavými pryskyřicemi, které v kombinaci s optimalizací dezénu, vylepšením profilů pneumatiky, běhounové směsi a konstrukce pláště, zajišťují vyšší přilnavost na mokrém i suchém povrchu.

Dezén běhounu inspirovaný hypersportem jí dodává sportovní vzhled s odpovídající přilnavostí a ovladatelností. Z konstrukčního hlediska byla tuhost pláště pneumatiky optimalizována pro jednotlivé rozměry úpravou konstrukce kostry a počtu lamačů. Kromě toho byly pomocí simulace metodou konečných prvků (FEA) vyvinuty tvary drážek, aby se optimalizoval kilometrový výkon a snížilo nerovnoměrné opotřebení.

Luca Davide Andreoni, marketingový manažer společnosti Dunlop Europe to popsal: „Dunlop Sportmax Q-Lite je skvělou kombinací stylu a technologie, která pomrkává na mladé motocyklové fandy, kteří hledají vynikající přilnavost a bezpečnost v kombinaci se stylovým designem.“

Images by Dunlop Europe