Nová motocyklová ContiRoadAttack 4 dělá čest kategorii hyper-touring

Pneumatika ContiRoadAttack otevřela nový segment motocyklových pneumatik – segment Hyper-Touring. Její čtvrtá generace kombinuje vlastnosti silniční pneumatiky, jako je odolnost, komfort a bezpečnost za mokra, s vlastnostmi sportovní pneumatiky, jako je stabilita, přilnavost a ovladatelnost.

Tato pneumatika se dokáže přizpůsobit mnoha typům motocyklů i nejmodernějším strojům současnosti. Její směs byla optimalizována pro rychlou reakci na brzdné situace u motocyklů s ABS, čímž poskytuje jezdci větší bezpečnost.

Zcela nový design pneumatiky, který snadno překonává své konkurenty v tradičních sportovně-cestovních ukazatelích: kilometrový výkon, komfort, stabilita a přilnavost na mokru. Ale pneu zároveň nabízí novou úroveň čistě sportovních schopností, nezbytných pro nejnovější vysoce výkonné sportovně-cestovní motocykly. Výkon je tak dobrý, že ji nazýváme „Hyper-Touringová pneumatika“.

Historie rodiny ContiRoadAttack je sahá až do roku 2005. S pneumatikou ContiRoadAttack společnost Continental představila technologii ZeroDegree (ocelová konstrukce která zaručuje vynikající stabilitu při vysokých rychlostech), zatímco ContiRoadAttack 2 pokračovala v roce 2010 technologiemi TractionSkin (povrch běhounu s mikrodrsným povrchem) a MultiGrip. Pneumatika ContiRoadAttack 2 EVO od roku 2013 zaujala také technologií RainGrip ( dosažení homogenní přilnavosti při použití jediné směsi) a několikanásobný vítěz testu ContiRoadAttack 3 z roku 2017 rozšířil vlastnosti produktu o technologii EasyHandling (lineární ovladatelnost i při při zatáčení).

Nový ContiRoadAttack 4 přidává technologii GripLimitFeedback pro včasnou zpětnou vazbu při vysokých úhlech náklonu. Kluzná plocha v horní části ramene běhounu umožňuje maximální přilnavost a vysokou přesnost. Zcela nová směs a aktualizovaný vzorek běhounu přináší masivní zvýšení výkonnosti za mokra, vynikající přilnavost za všech podmínek a ještě lepší přilnavost za sucha, která se vyrovná čistě sportovním pneumatikám. Tato moderní high-tech pneumatika je vyvinuta pro moderní a výkonné sportovní cestovní motocykly a zároveň zvyšuje výkonnost retro cestovních motocyklů.

ContiRoadAttack 4 – Hyper-Touringová pneumatika v kostce:

  • Snadné a intuitivní jízdní vlastnosti, které doplňují nejnovější stroje a zároveň vylepšují výkon starších motocyklů.
  • Zcela nová směs a aktualizovaný vzorek běhounu přináší masivní zvýšení výkonu za mokra, vynikající přilnavost za všech podmínek a ještě lepší přilnavost za sucha, která se vyrovná čistě sportovním pneumatikám.
  • Nová „kluzná“ oblast na horním rameni běhounu pro prvotřídní přilnavost v zatáčkách při vysokých úhlech náklonu.
  • Přepracovaná konstrukce přední pneumatiky přináší větší zpětnou vazbu a lepší agilitu s menší tendencí „stát“ při prudkém průjezdu zatáčkou.
  • Technologie TractionSkin mimo jiné znamená, že pneumatiky jsou připraveny k použití s krátkou přestávkou – takže žádné nepříjemné překvapení při jízdě mimo pneuservis.

Nyní jsou k dispozici tyto rozměry: přední: 120/70 ZR 17 M/C, zadní: ZR 17 M/C: 160/60 ZR 17 M/C, 180/55 ZR 17 M/C, 190/50 ZR 17 M/C, 190/55 ZR 17 M/C.

Images by Continental AG