Nová sportovní celočka Bridgestone Potenza Sport AS se začíná prodávat

Nejprodávanější řada pneumatik Bridgstonu – Potenza, se rozšířuje o zcela novou pneumatiku Bridgestone Potenza Sport AS. Nejnovější a mimořádně výkonný celoroční produkt společnosti Bridgestone přináší celoroční užití a spostu dalších vlastností, včetně jisté ovladatelnosti a citlivé přilnavosti, ve spojení s vynikajícím výkonem na mokru a vylepšeným zimním výkonem, a poskytuje tak sportovní zážitek z jízdy za deště, sněhu i za slunečného počasí.

Pneumatika Potenza Sport AS, která byla navržena, vyvinuta a vyrobena v Severní Americe, je první ultra výkonnou celoroční pneumatikou společnosti Bridgestone s technologií ENLITEN a je navržena tak, aby nejen zajistila celoroční výkon, ale zároveň přinesla delší životnost. To zajišťuje mimo jiné revoluční technologie jádra, specificky vytvořené pro pneumatiku Bridgestone Potenza Sport AS. Dále na pneu najdeme inovativní běhounovou směs navrženou tak, aby poskytovala lepší výkon a životnost. Nová sportovní směs poskytuje výjimečný celoroční výkon na mokré a zimní vozovce, aniž by došlo ke snížení opotřebení, a to díky použití polymeru PeakLife společnosti Bridgestone.

Pneumatika Potenza Sport AS je vůbec první ultravysokovýkonnou pneumatikou, která obsahuje PeakLife, polymerovou technologii nové generace, která zvyšuje odolnost běhounu vůči opotřebení, což právě napomáhá prodloužení životnosti pneumatiky. Vytvořením rozsáhlé sítě jedinečných vazeb mezi inovativním polymerem a zpevňujícími částicemi může běhoun pneumatik s technologií PeakLife vydržet déle, což pomáhá snižovat potřebu nových pneumatik a napomáhá snižovat spotřebu surovin. Novou směs i polymer vyvinuli inženýři a vědci společnosti Bridgestone v technologickém centru Americas v Akronu ve státě Ohio.

Pneumatika Bridgestone Potenza Sport AS je u vybraných modelů nabízena s rychlostním indexem Y. Nová celoroční pneumatika s mimořádně vysokým výkonem představuje první případ, kdy její Americas Technology Center vyvinulo hodnocení rychlosti Y pro dokoupitelné pneumatiky pro spotřebitele. Pneumatika Potenza Sport AS, která se vyrábí výhradně v závodě společnosti na výrobu pneumatik pro osobní automobily v mexickém Monterrey.

„Pneumatika Bridgestone Potenza Sport AS, inspirovaná naší bohatou historií a zkušenostmi v oblasti motoristického sportu, byla vytvořena tak, aby poskytovala stejně vysoký výkon, jaký nadšení řidiči očekávají od svižné jízdy, včetně tiché a pohodlné jízdy, ale zároveň měla schopnosti na mokré a zimní vozovce, díky nimž budou mít kontrolu nad silnicí po celý rok,“ uvedl Dale Harrigle, hlavní inženýr oddělení náhradních pneumatik společnosti Bridgestone Americas.

„Začlenění technologie ENLITEN, včetně vlastního inženýrství pro zlepšení schopností na mokru, v zimě a při opotřebení, umožňuje pneumatice Bridgestone Potenza Sport AS kompenzovat typické kompromisy, které by řidiči mohli očekávat od mimořádně výkonné pneumatiky, takže si mohou užívat jistý výkon vozidla bez ohledu na roční období,“ doplnil.

Mezi další klíčové technické vlastnosti pneumatiky Bridgestone Potenza Sport AS patří:

  • Nový výkonný dezén běhounu: Bridgestone se zaměřil na vývoj směsi a dezénu běhounu pneumatiky Potenza Sport AS tak, aby poskytovala maximální výkon v různých klimatických podmínkách. Pneumatika s asymetrickým dezénem se vyznačuje masivním žebrováním, které zlepšuje ovladatelnost a snižuje hlučnost dezénu. Kromě toho zefektivněná síť drážek a kanálků optimalizuje odvod vody a nabízí precizní výkon na mokru. 3D ultratenké propojené lamely s plnou hloubkou byly pečlivě vyladěny pro práci v extrémních podmínkách a zlepšují celkovou ovladatelnost a záběrové hrany pro vítězný zimní výkon.
  • Udržitelná dlouhá životnost: Pneumatika Bridgestone Potenza Sport AS poskytuje výjimečný garantovaný dojezd díky běhounové směsi nové generace s novou polymerovou technologií PeakLife, která zvyšuje opotřebení běhounu a pomáhá tak prodloužit životnost pneumatiky.
  • Estetický design bočnic: Pneumatika Bridgestone Potenza Sport AS je první náhradní pneumatikou vyráběnou v Severní Americe, která se vyznačuje vysoce kontrastním designem bočnice pro prémiový vzhled. Pneumatika výrazně zobrazuje značku Bridgestone díky designu, který zahrnuje síťovanou gumu zachycující světlo a vytvářející ultračerný povrch loga.

Pneumatika Bridgestone Potenza Sport AS je nyní k dispozici ve 48 počátečních rozměrech a dalších 28 rozměrů bude uvedeno na trh v roce 2024 a prodej zatím probíhá pouze v USA. Celkem 76 rozměrů bude k dispozici v rozmezí průměrů ráfků 16 až 22 palců.

Pneumatika Bridgestone Potenza Sport AS je navržena tak, aby podporovala oblíbené sportovní vozy, sedany a výkonné crossovery s klíčovými výbavami, jako jsou Alfa Romeo Giulia, Audi SQ5, BMW X3, Infiniti QX50, Maserati Ghibli, Mercedes-Benz třídy E, Mustang GT a Subaru BRZ.

 

Images by Bridgestone Americas, Inc.