UltraContact NXT od Conti získala švýcarskou cenu za inovaci 2023

Continental dokázal přesvědčit porotu soutěže SAS Innovation Awards 2023, že v udržitelnosti je budoucnost. Dosud nejudržitelnější pneumatika společnosti Continental UltraContact NXT byla 31. srpna 2023 na šestém ročníku švýcarského automobilového veletrhu vyhlášena vítězem v kategorii „Udržitelný rozvoj/životní prostředí“.

Nová letní pneumatika s až 65 procenty obnovitelných, recyklovaných a hmotnostně vyvážených certifikovaných materiálů kombinuje pozoruhodně vysoký podíl udržitelných materiálů s maximální bezpečností a výkonem. Zároveň všechny rozměry nesou nejvyšší možné hodnocení v rámci označení pneumatik EU („A“) v oblasti valivého odporu, brzdění na mokru a vnějšího hluku. Společnost Continental zahájila výrobu této pneumatiky v červenci 2023.

„Společnost Continental si stanovila velmi ambiciózní cíle, pokud jde o životní prostředí,“ říká Daniel Freund, generální ředitel společnosti Continental Suisse SA a vedoucí subregionu Alpy CH/AT společnosti Continental. „Přistupujeme k tomu komplexně – od konstrukce produktů ekologicky šetrných pneumatik, jako je UltraContact NXT, až po důsledné snižování emisí v dodavatelském řetězci. Děkuji našemu ambicióznímu týmu a porotě za ocenění našich dlouholetých inovací v oblasti udržitelnosti.“

Continental chce do roku 2030 ve výrobě svých prémiových pneumatik dosáhnout toho, aby obsah obnovitelných a recyklovaných zdrojů v pneumatikách přesahoval 40 %. Pneumatika UltraContact NXT je důležitým krokem ke splnění těchto ambiciózních cílů v oblasti udržitelnosti a k tomu, aby se stala nejprogresivnějším výrobcem pneumatik vůbec.

Ocenění SAS Innovation Awards uděluje každoročně na švýcarském automobilovém veletrhu skupina Swiss Automotive Group. Porota složená ze zkušených odborníků z automobilového průmyslu uděluje ceny za nejinovativnější produkty, služby a technologie vystavovatelů veletrhu v kategoriích „Produktivita“, „Bezpečnost“ a „Udržitelný rozvoj/životní prostředí“.

 

Images by Continental AG