Nová UUHP pneu pro sportovní a silné vozy Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 je připravena plnit vaše sny. I vašeho elektromobilu

Společnost Goodyear představila nejnovější kousek své prémiové řady ultravysokovýkonných pneumatik Eagle F1 – Eagle F1 Asymmetric 6.

Díky nové technologii, která zlepšuje výkon na suchu, brzdění na mokru, ovladatelnost na mokru a vhodnosti pro elektromobily, je podle Goodyearu pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 doslova „připravena na všechno“.

Model Eagle F1 Asymmetric 6 je navržena tak, aby vyhovovala široké škále vozů, včetně hot-hatchů, sportovních kompaktů, rodinných vozů, luxusních sedanů a sportovních kupé, a nabízí řadu inovací, které navazují na jeho předchůdce Eagle F1 Asymmetric 5.

Goodyear uvádí, že se zlepšilo brzdění na mokru, celkové jízdní vlastnosti a výkon na suchu. Nová pneumatika má adaptivní kontaktní plochu a optimalizovaný vnitřní prostor, který se přizpůsobuje změnám zatížení.

Zatímco za standardních jízdních podmínek má kontaktní plocha pneumatiky normální stopu, při extrémním manévru řidiče se zvětší. Kontaktní plocha se tedy přizpůsobuje stylu jízdy a zvětšuje se podle potřeby, čímž řidiči poskytuje větší přilnavost a zlepšuje reaktivitu při extrémních manévrech.

Za mokra umožňuje směs pláště Eagle F1 Asymmetric 6 s inovativním systémem nových pryskyřic větší mikrokontakt pneumatiky s povrchem vozovky, což řidičům poskytuje lepší přilnavost na vlhké nebo mokré vozovce.

Technologie vyvinutá pro pneumatiky UUHP (ultra ultra high performance), které byly navrženy tak, aby fungovaly stejně dobře na závodní dráze jako na silnici, byla přenesena do pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6.

V rámci nové pneumatiky Goodyear tato technologie zvyšuje její pružnost, aby odpovídala nerovnostem vozovky nebo byla vůči nim odolnější. Tento systém pryskyřice zvyšuje přilnavost pneumatiky na silnici.

Společnost Goodyear se chlubí tím, že každá pneumatika z její nabídky je připravena pro elektromobily, ale tvrdí, že pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 byla navržena speciálně s ohledem na požadavky výrobců elektromobilů.

Její dezén s potlačením hluku vede ke snížení hluku o 1 dB, což je uvedeno na štítku pneumatiky, zatímco nová technologie směsi snižuje valivý odpor, což pomáhá zvýšit dojezd na elektrický pohon.

Laurent Colantonio, regionální technologický ředitel společnosti Goodyear pro region EMEA, uvedl: „: „Pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 je nejnovější z naší oceňované řady pneumatik Eagle F1.“

„Díky klíčovým inovacím, které zlepšují výkon na suchu a brzdění a ovladatelnost na mokru, je připraven na ty nejnáročnější výkony řidiče uklidňuje a a zároveň vzrušuje. Ve společnosti Goodyear jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s předními výrobci OEM na prosazování nové generace mobility. Proto pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 vyhovuje požadavkům elektromobilů a je připravena posunout elektromobilitu dále.“

Model Eagle F1 Asymmetric 6 bude nejprve uveden na trh ve 28 velikostech v prvním čtvrtletí roku 2022 a další velikosti budou uvolňovány v průběhu roku. Do roku 2023 bude pneumatika k dispozici v nejméně 65 rozměrech od 17 do 22 palců.

Společnost Goodyear uvádí, že počáteční seznam rozměrů pro uvedení na trh v lednu 2022 zahrnuje celou řadu populárních 17 a 18palcových rozměrů, a v únoru a březnu přidány další 17, 18 a 19palcové rozměry. V dubnu bude nabídka rozšířena o 21palcové.


Images by Goodyear Tyres UK Limited