Nový systém sledování tlaku v pneu od Goodyearu lze namontovat na ventilek a je určen především firemním flotilám

Správný tlak v pneumatikách má zásadní význam pro bezpečnost jízdy a nižší spotřebu paliva, optimální kilometrový nájezd a delší životnost pneumatik. Z tohoto důvodu společnost Goodyear uvádí na trh DrivePoint, uživatelsky velmi přívětivý systém monitorování tlaku v pneumatikách.

Systém míří na nákladní a kamionovou dopravu

DrivePoint se připojuje ke stávajícím řešením TPMS a Drive-Over-Reader pro inteligentní monitorování pneumatik v rámci komplexní nabídky společnosti Goodyear Total Mobility, která zahrnuje také pneumatiky a celoevropskou servisní síť.

Alberto Villarreal, výkonný ředitel proaktivních řešení a vozového parku společnosti Goodyear Commercial Europe, uvedl: „Díky systému DrivePoint trvá kontrola tlaku v pneumatikách jen několik sekund. Pravidelné kontroly pomáhají prodloužit dobu provozuschopnosti a zároveň maximalizovat spotřebu paliva a snížit uhlíkovou stopu vozového parku. Vedle našich dalších pokročilých a prediktivních řešení se jedná o snadno instalovatelné řešení, které splní potřeby mnoha provozovatelů, kteří chtějí maximalizovat provozuschopnost svých vozových parků a zároveň snížit provozní náklady.“

Systém Goodyear DrivePoint se skládá ze snímačů tlaku v pneumatikách umístěných na ventilech a přijímačů napájených z baterie, které během jízdy vozidla okamžitě snímají stav tlaku ve všech pneumatikách.

Shromážděná data se nahrávají do cloudu Goodyear, což umožňuje snadný přístup a podávání zpráv prostřednictvím mobilních a webových aplikací Goodyear Fleet Manager pro systémy IOS a Android. Pokud je tlak nižší než doporučená úroveň, správce vozového parku obdrží okamžité upozornění, aby se vyhnul potenciálnímu incidentu s pneumatikami, který by mohl mít za následek zastavení vozidla a náklady a poruchu.

Údaje jsou odečítány pomocí čtecí brány

Toto nové řešení nevyžaduje demontáž pneumatiky, protože snímače lze rychle nainstalovat na ventily, což snižuje složitost instalace a související prostoje. Je vyvinuto zejména pro dopravní a logistické společnosti, které hledají snadno použitelné a přitom velmi účinné řešení monitorování tlaku v pneumatikách.

Na auto se namontuje na ventil pneumatiky a při každém projetí branou zaznamená hodnotu tlaku

„DrivePoint přináší našim zákazníkům nákladově efektivní alternativu k vestavěnýcm systémům. Nový systém se snadno instaluje a vyžaduje minimální následnou údržbu. Nabízí správci vozového parku plný přehled o úrovni tlaku v pneumatikách každého vozidla, což jim umožňuje efektivněji plánovat údržbu. Časté kontroly pneumatik vozidel pomáhají snížit pravděpodobnost zmeškání dodávek z důvodu odstávky vozidla. Pomáhají také zajistit maximální bezpečnost, efektivitu a udržitelnost. Zaměřujeme se na poskytování řešení, která přinášejí výsledky provozovatelům vozových parků a přidanou hodnotu jejich zákazníkům,“ dodal Villarreal.


Images by Goodyear Dunlop Tires Operations S.A.