Pirelli vybaví dvojici italských nemocnic elektrokoly, personál nebude muset využívat MHD

Pirelli a sdružení nemocnic ASST Fatebenefratelli Sacco oznámili společný projekt „Jezdi bezpečně“. Zaměstnancům dětské nemocnice Vittorio Buzzi a oční polikliniky Fatebenefratelli v Miláně poskytne Pirelli zdarma několik elektrických jízdních kol Pirelli CYCL-e, tedy vysoce kvalitních kol spravovaných systémem Pirelli.

Tento eBikový systém umožňuje pohybovat se po městě, dostat se na pracoviště a do dalších destinacích a přitom dodržovat bezpečné rozestupy. Použitím kol se můžete vyhnout veřejné dopravě a sníží se automobilový provoz, navíc na kole se často dostanete na vzdálenější místa, než která se dají dosáhnout na běžném bicyklu.

Zaměstnanci obou nemocnic, které se této iniciativy zúčastní, budou mít možnost používat eBike po dobu dvou týdnů, po které bude kolo dezinfikováno a předáno jinému kolegovi. Kola můžou využívat do 10. července.

„Jsme velmi vděční společnosti Pirelli za tuto iniciativu, která byla nadšeně přivítána zaměstnanci našeho sdružení.“ řekl Alessandro Visconti, generální ředitel ASST Fatebenefratelli Sacco. „Díky této službě budou mít naši zdravotničtí pracovníci možnost dojíždět úsporným a udržitelným způsobem, který respektuje všechna distanční opatření nezbytná v současné situaci.“

„Spuštění této nové služby od společnosti Pirelli CYCL-e, která podporuje lidi pracující v našich nemocnicích v této obtížné chvíli, je míněno jako výraz podpory toho, čím nyní tito zdravotničtí pracovníci prochází. „Jezdi bezpečně“ je také pilotním testem zaměřeným na firemní klienty, s cílem zjistit míru zájmu uživatelů a přispěje k vývojářské studii. V budoucnu by se mohla rozšířit i na další města,“ uvedl Francesco Bruno, vedoucí řešení mikromobility v Pirelli.

 


Images by Pirelli & C. S.p.A.