Společnost Bridgestone uvádí na trh Weather Control A005 EVO, druhou generaci této celoroční pneu

Bridgestone oznámil uvedení nové pneumatiky Weather Control A005 EVO, druhé generace této celoroční pneumatiky. Stejně jako její předchůdce, Weather Control A005, Bridgestone Weather Control A005 EVO byla navržen tak, aby poskytovala celoroční jistou ovladatelnost bezpečnost a pohodlí, navíc ale byla přepracována se zaměřením na vylepšení výkonu.

Zvládnout by měla vše od městského popojíždění po venkovské silnice. Nová pneumatika Bridgestone Weather Control A005 EVO byla navržena tak, aby vyhovovala potřebám a očekáváním evropských řidičů. Celoroční pneumatika řeší každodenní výzvy, kterým řidiči čelí za různých povětrnostních podmínek.

Bridgestone Weather Control A005 EVO byla vyvinuta pomocí pokročilé technologie použitím směsi NanoPro-tech s vysokým obsahem oxidu křemičitého. Společnost Bridgestone zkombinovala tuto směs s novou mixážní technologií, která zlepšuje disperzi oxidu křemičitého, čímž A005 EVO poskytuje vozidlu vynikající palivovou účinnost a zvyšuje celkový potenciál jízdy na sněhu.

Spolu s optimalizovanou konstrukcí kostry pneumatiky a optimalizovaným rozložením kontaktního tlaku to umožňuje, aby nová pneumatika byla schopna zvládnout každodenní výzvy během všech čtyř ročních období, aniž by hrozilo nadměrné opotřebení. Ve skutečnosti nabízí Bridgestone Weather Control A005 EVO stejně dlouhou životnost jako běžné prémiové letní pneumatiky Bridgestone.

Lamely Weather Control A005 EVO jsou poskládány do tvaru V a inovativní průřezy ve tvaru písmene Z spolu s novou směsí, dodává pneumatice trakční sílu na sněhu, která je o tři procenta lepší než její předchůdce, brzdná vzdálenost na sněhu je také o tři procenta lepší a slalomové zrychlení o čtyři procenta vylepšené. Pneumatika je také certifikována známým zimním označením hory s třemi vrcholy a sněhovou vločkou (3PMSF), lze ji tedy použít jako povinné zimní gumy.

Bridgestone Weather Control A005 EVO dosáhla na EU třídu A v přilnavosti za mokra, nejvyššího označení, aby byla zajištěna vynikající kontrola za mokra. EU třídy B / C si vysloužila za slušný valivý odpor.

Guma byla vyvinuta a vyrobena v Evropě a k dispozici bude od července 2020 v 94 velikostech od 15 do 21 palců, což pojme naprostou většinu osobních automobilů a SUV na silnicích. K dispozici bude i osm oblíbených velikostí nabízených s technologií RunGuard Run-Flat (RFT) společnosti Bridgestone. Díky DriveGuard RFT mohou řidiči v případě poškození pneumatiky udržet kontrolu nad vozem a pokračovat v bezpečné jízdě až na vzdálenost 80 km při rychlostech až 80 km/h.

Při uvedení pneumatiky Weather Control A005 EVO se Emilio Tiberio, technický ředitel a provozní ředitel společnosti Bridgestone EMIA, zmínil o jejích přednostech: „Jsme odhodláni pomáhat řidičům překonávat každodenní výzvy, kterým čelí na silnici, bez ohledu na část roku. V návaznosti na fantastické přilnavosti za mokra původní A005 jsme se rozhodli ještě více vylepšit výkon na sněhu. Bridgestone Weather Control A005 EVO přináší řidičům klid na cestách bez ohledu na roční období.“

 

Images by Bridgestone Corporation