Pirelli vyvíjí videohru, motocyklový simulátor sází na realističnost

Italský výrobce pneumatik zapojil své technické a závodní oddělení, aby pomohl vyvinout videohru s co nejrealističtějším herním zážitkem.

Pirelli se zapojí do vývoje svými technickými a závodními zkušenostmi při vývoji nového sportovního simulátoru RiMS Racing od studia RaceWard. Do hry hodlá zapojit takové markery, jako jsou informace týkajících se tlaku až po dobu zahřívání pneumatik, od koeficientů přilnavosti až po dynamiku opotřebení běhounu. Pneumatika představuje jediný kontaktní bod mezi motocyklem a povrchem vozovky, proto je zásadně důležitou součástí modelování simulátoru.

RiMS Racing je zcela nový koncept motocyklové simulace vyvinutý studiem RaceWard a vydávaný společností Nacon. Videohra je založena na jedinečném a inovativním konceptu, který spojuje adrenalin z jízdy na dvou kolech s hlubokými mechanickými znalostmi motocyklu; oba aspekty stejnou měrou ovlivňují hráčovy šance na úspěch.

Hráč má k dispozici osm nejvýkonnějších a nejrychlejších supersportovních motocyklů na světě a díky úzké spolupráci s jednotlivými výrobci motocyklů byly ve hře reprodukovány s velmi vysokou úrovní detailů, aby nabídly přesný a realistický zážitek z jízdy.

Kdykoli během hry má hráč možnost analyzovat stav motocyklů a jejich součástí, jako je teplota brzd a tlak v pneumatikách. Kromě toho je možné rozebrat a vyměnit každý jednotlivý náhradní díl, což detailně a realisticky zobrazuje příslušné mechanické operace.

Co se týče pneumatik, hráči budou mít k dispozici produkty Pirelli od kompletní řady slickových pneumatik DIABLO Superbike, které jsou k dispozici v různých směsích od superměkké SCX po střední SC2, až po řešení vytvořená pro případ nepříznivého počasí, jako je DIABLO Rain. Ve hře budou přítomny také silniční pneumatiky DIABLO Supercorsa SP, které jsou v reálném světě originální výbavou čtyř z osmi motocyklů dostupných ve hře, a zcela nová pneumatika DIABLO ROSSO IV, která má na herní scéně absolutní premiéru.

Claudio Zanardo, senior viceprezident Pirelli Moto & Cycling, se k projektu vyjádřil: „Jízda na kolech, která máme nejraději, na obrazovkách konzolí a počítačů je stále častější vášní. Je mnoho zkušených motorkářů, kteří se baví i ve virtuálním světě, a proto je pro nabídku zážitku blízkého realitě zásadní realismus. Vývoj nových pneumatik již několik let prochází 3D modelováním, takže náš příspěvek k výkonnosti pneumatik pomáhá jízdním simulátorům přinášet pocity, které se blíží těm, jež dobře známe ze skutečných motocyklů.“

RiMS Racing vyjde celosvětově 19. srpna na všech populárních herních platformách včetně PC.


Images by Pirelli & C. SpA