Populární terénní Yokohama GEOLANDAR X-AT bude ve více rozměrech již brzy

Vlajková loď Yokohamy a mnoha cenami ověnčená extrémní terénní pneumatika GEOLANDAR X-AT bude konečně k dispozici ve více rozměrech. Výrobce pneumatik oznámil, že do rozměrové řady přibude 17 nových rozměrů. Pneumatika určená pro pickupy, džípy a SUV bude do konce roku nabízena celkem ve více než 80 rozměrech od 15 do 22 palců.

„Nové rozměry kategorie Euro/hard-metric umožňují řidičům s celoroční pneumatikou pro dálniční provoz přejít na agresivnější terénní pneumatiku s podobnou nosností a tlakem v pneumatikách, jaké mají jejich originální pneumatiky,“ uvedl Drew Dayton, senior manažer pro plánování produktů společnosti Yokohama pro spotřebitelské pneumatiky.

Pěkný detail dvou verzí bočnic, vlevo typ „Mesa“ a vpravo „Summit“

Pneumatika GEOLANDAR X-AT je známá tím, že nabízí maximální výkon v terénu bez obětování jakéhokoli komfortu na silnici, což z ní dělá kandidáta na skvělé zvýšení výkonu pro pick-upy a SUV bez ohledu na to, jak a kde jezdí, a je vybavena dvojím designem bočnic, který umožňuje řidičům vybrat si vzhled, který se jim nejvíce líbí.

Na nové rozměry X-AT Euro/hard metric by také měly také mít garanci většího nájezdu než klasické rozměry LT-metric.

Mezi výhody pneumatik GEOLANDAR X-AT patří:

  • Více než 80 rozměrů Euro/hard metric a LT metric o rozměrech 15 až 22 palců, včetně rozměrů F pro vyšší nosnost.
  • Přilnavost v terénu je zajištěna dynamickými velkými bočnicovými bloky, které mají různou délku a vytvářejí tak záběrové hrany a podporují odpichování bláta a kamení. Také úhlové středové bloky zajišťují větší pevnost a přilnavost.
  • Trvanlivost v terénu a vyšší odolnost proti průrazu je zajištěna díky technologii GEO-SHIELD společnosti Yokohama, která se vyznačuje více vrstvami bočnic, vysokým natočením kostry a plným nylonovým pláštěm.
  • Dlouhá životnost běhounu je díky směsi Yokohama HD2 samozřejmostí. Je vyrobena ze speciální směsi tří polymerů, která je navržena pro spolehlivou dlouhou životnost běhounu a působivou odolnost proti proříznutí a odštípnutí.
  • Tichá a pohodlná jízda je zaručena díky klikatým drážkám, které přerušují proudění vzduchu a omezují tak vzorek a hluk na vozovce.

 

 

Images by Yokohama Tire Corporation