Testy pneumatik pokračují dál – přesouvají se do vnitřních prostor

Jedno z nejuznávanějších testovacích zařízení pro testování zimních pneumatik – Test World ve Finsku, neustává ve své činnosti ani v době karantén.

Testování vozidel a pneumatik v Test Worldu stále pokračuje. Jejich harmonogram prací zůstane zachován i během globální pandemie COVID-19 díky jejich kryté interiérové dráze. Janne Seurujärvi, výkonná ředitelka společnosti Test World, to komentovala: „Tato globální pandemie je bezprecedentní a budeme dodržovat oficiální rady pro podniky, které nadále fungují během vypuknutí COVID-19.“

„Prozatím jsme schopni pokračovat v bezpečném testování ve vnitřních prostorách, přičemž zdraví a pohoda našich zaměstnanců jsou stále naší prioritou,“ dodala Janne. „Využíváme naše unikátní zařízení, abychom přispěli k tomu udržet průmysl v pohybu, zatímco většina automobilového sektoru je na dobu neurčitou odstavena.“

Zatímco v rámci globálních cestovních omezení klient sice nemůže Test World navštívit, ale testovat pneumatiky a vozidla ve finském Ivalu jezdí dál. Test World zkrátka přijímá produkty, které mají být testovány, pomocí profesionálních cargo doručovatelů a klientům z řad výrobců a časopisů se výsledky a záznamy testů pošlou obratem online. Při pohledu na záběry zasněžených chodeb indoorového testovacího zařízení jistě jednomu klientovi padne brada.

Test World vlastní celkem tři krytá testoviště. Vnitřní zařízení umožňuje simulaci všech druhů chladného počasí a zahrnuje sněhové a ledové dráhy, mokré a suché brzdné povrchy a okruh pro testování ovladatelnosti na sněhu.

Tyto dráhy jsou jedinečné v tom, že je lze používat po celý rok, bez ohledu na počasí venku. Zkoušení na venkovních okruzích bude pokračovat po několika týdnech, přičemž testování bude probíhat většinou přes noc, protože denní teploty začnou stoupat.

Do chlazených prostor dráhy se zaváží čerstvý sníh z okolí, žádná ledová děla

Images by Millbrook Proving Ground