Yokohama reaguje na rostoucí prodeje elektromobilů modelem Advan Sport EV

Společnost YOKOHAMA  oznámila, že počínaje letošním podzimem uvede na evropské trhy novou letní pneumatiku ADVAN Sport EV, která je určena pro elektromobily. YOKOHAMA plánuje nabízet novou pneumatiku v 16 rozměrech.

ADVAN Sport EV je letní pneumatika s velmi vysokým výkonem a bude tak benefitní zejména pro prémiové elektromobily. Nová pneumatika ADVAN Sport EV byla vyvinuta na základě pneumatiky ADVAN Sport V107 pro vysoce výkonné automobily tak, aby přispěla k nízké spotřebě elektrické energie a tichému provozu, což si přejí majitelé elektromobilů a dalších elektrifikovaných vozidel. Nová pneumatika ADVAN Sport EV využívá technologie, které společnost YOKOHAMA vyvinula při vývoji pneumatik pro originální výbavu, které již dodává pro prémiové elektromobily a další elektrifikované vozy prémiových výrobců, jako jsou BMW a Mercedes-AMG.

Jednou z těchto technologií je směs, která prokazatelně snižuje valivý odpor pneumatik, čímž prodlužuje dojezd elektromobilu, což přispívá k nízké spotřebě elektrické energie. Směs také zlepšuje vlastnosti pneumatik za mokra, což přispívá k bezpečné jízdě na mokrých silnicích.

Bočnice pneumatik ADVAN Sport EV budou opatřeny písmeny „SILENTFOAM“, což znamená, že na vnitřní straně pneumatiky je připevněna speciálně navržená polyuretanová pěna YOKOHAMA SILENTFOAM. Tato polyuretanová pěna snižuje rezonanci dutiny pneumatiky (zvuk vznikající uvnitř pneumatiky při vibracích při jízdě po nerovném povrchu vozovky), čímž eliminuje nepříjemný hluk v kabině cestujících a přispívá k tiché jízdě. Dezén pneumatiky ADVAN Sport EV je stejný jako dezén pneumatiky ADVAN Sport V107 od společnosti YOKOHAMA, která se prodává jako originální a náhradní pneumatika pro vysoce výkonné vozy.

Pneumatika ADVAN Sport EV bude také první pneumatikou YOKOHAMA, která ponese novou patentovanou značku „E+“, která bude na pneumatikách prodávaných pro použití na elektrifikovaných vozidlech. Kromě toho, že se bude zobrazovat na bočnici pneumatik YOKOHAMA, které obsahují technologie splňující speciální potřeby elektrifikovaných vozidel, jako je nízká spotřeba elektrické energie a tichost, bude značka „E+“ viditelně zobrazena v katalozích pneumatik a na webových stránkách, aby zákazníkům usnadnila výběr pneumatik.

Yokohama si stanovila maximalizovat prodejní podíly pneumatik YOKOHAMA s vysokou přidanou hodnotou, konkrétně globální vlajkové značky ADVAN a GEOLANDAR pro vozy SUV a pick-upy a různých zimních pneumatik. V příštích letech můžeme tedy očekávat rozšíření používání pneu ADVAN a GEOLANDAR coby originálního vybavení nových automobilů.

Images by YOKOHAMA Europe