Zimní pneu? Ford doporučuje Continental WinterContact

Důkaz, že zimní pneu Continental mají dobrý zvuk, je fakt že automibilka Ford je nyní schválila pro své nejnovější modely vozů Explorer, Fiesta, Focus, Mustang a Puma. Pro těchto pět modelů doporučuje pneumatiky WinterContact TS 870 a WinterContact TS 870 P.

WinterContact TS 870 P zadní kolo

Oba modely zimních pneumatik totiž nabízejí mimořádně bezpečné jízdní vlastnosti na suché vozovce i na sněhu a krátkou brzdnou dráhu na ledu. Kromě toho přesvědčí za všech povětrnostních podmínek přesnou odezvou a předvídatelným chováním při řízení a dobrými bezpečnostními vlastnostmi. V řadě nezávislých testů zimních pneumatik získaly pneumatiky Continental WinterContact TS 870 a WinterContact TS 870 P v roce 2022 ta nejlepší hodnocení.

WinterContact TS 870 P test

Odborníci společnosti Continental vypracovali dezén WinterContact TS 870 a WinterContact TS 870 P od základu a optimalizovali přitom dezén běhounu a směs pryže. Brzdná dráha pneumatiky WinterContact TS 870 na ledu je o 3 % kratší než u předchozího modelu, zatímco její ovladatelnost na sněhu byla zlepšena o 5 %. Nabízí také lepší přilnavost na sněhu a o 10 procent delší životnost pneumatiky. U modelu WinterContact TS 870 P je tento údaj až o 16 procent vyšší než u jeho předchůdce.

WinterContact TS 870 detail pneumatiky

Vylepšené vlastnosti pneumatiky Continental WinterContact TS 870 mnohokrát přesvědčily nezávislé testery. V britském automobilovém magazínu Auto Express si zajistila nejvyšší příčku v šesti testovacích disciplínách – včetně brzdění na sněhu, kruhu na sněhu, valivého odporu, ovladatelnosti na suchu, kruhu na mokru a aquaplaningu – a byla tak oceněna jako nejlepší zimní pneumatika sezóny. Všeobecný německý autoklub (ADAC) ji zase prohlásil za „nejvyváženější pneumatiku v testu“.

WinterContact TS 870 P detail pneumatiky

Pneumatika WinterContact TS 870 P si rovněž zajistila místo na stupních vítězů, přičemž odborné časopisy Auto Bild Allrad a Auto Bild Sportscars ji vyzdvihly za krátkou brzdnou dráhu na sněhu a sportovní, dynamické jízdní vlastnosti na mokré vozovce. Testující rovněž ocenili jeho výjimečně nízký valivý odpor.

WinterContact TS 870 detail běhounu pneumatiky šípový vzor

Pneumatika WinterContact TS 870 je vhodná pro kompaktní vozy, vozy střední třídy a základní luxusní vozy. Pneumatika WinterContact TS 870 P je ideálním řešením pro sedany, SUV a sportovní vozy. Díky stabilní konstrukci je pneumatika ideální i pro těžší vozidla s elektronickými pohony, a to díky jejich konstrukci.

Images by Continental AG